Zeppo

woensdag, mei 31

 
Dagelijkse kost
Nu, op vakantie, vallen alle dagelijkse excuses weg. Niet druk druk druk van werk via creche naar huis en dan maar een bakje bliepen. Ik kan gewoon koken. Eh ja. Koken. Hoe deed ik dat ook al weer?

Na de eerste poging is de keuken een slagveld. Wat nog dragelijk zou zijn geweest als niet de helft van mijn bonenschotel linea recta in de vuilnisbak was verdwenen. Alleen Lies at meer dan een paar hapjes van haar -gepureerde- versie. Maar zij is Olvarit gewend. Smakeloosheid in een potje.

Ik overweeg om de rest van de vakantie uit eten te gaan.
Gewoon weer bakjes op te bliepen.
Uitsmijters te bakken.
Me kortom verslagen te verklaren.

Maar niet na nog één poging. Twee misschien. Dus kom, help me. Wat is onmislukbaar, lekker en past qua recept in de commentbox van een log?
| Comments:
en doos bonbons tussenin in bed ;p
 
stamppot-andijvie met gehaktbal?
 
Pasta met gerookte kip, courgette, bosui, tomaat en pesto.
 
Volhouden is de eerste stap.
 
Supermakkelijk en superheerlijk:
http://www.duvekot.ca/eliane/archives/001076.html
 
kip tandoori :-)
 
Pasta met zalm en spinazie (uien fruiten met knoflook, pasta koken, als pasta klaar is spinazie bij de uien doen. Spinazie, pasta en uien in een schaal doen, de gerookte zalm in snippers erbij doen; evt verse basilicum toevoegen, een potje creme fraiche erbij en 10 minuten in de oven. Zalig en makkelijk!)
Verse pompoensoep, ook heerlijk en makkelijk. En een heerlijk voorafje: avocado insnijden, garnaaltjes in knoflookolie bakken en in de avocado doen met evt een snufje wasabi-mayo!
Dat laatste niet voor Liesje dan ;)
 
en? is het je vandaag gelukt? en wat is het geworden?
 
ik werk dus hus kookt ;-)
 
Bonenschotel klinkt niet echt verrukkelijk, sorry. Maaltijdsalade misschien? Hoeft niet te koken, kan ook niet aanbranden.
 
niet mager, wel lekker:

voor 2 man
Saffraanpasta met sperzieboontjes
250 g penne
300 g haricot verts/sperzieboontjes, zonder puntjes en in drieën gesneden
200 ml slagroom
0,05 g saffraan (2 Silvo zakjes)
50 g pijnboompitten
scheutje olie om in te bakken
zout, peper

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie op een hoog vuur, roer ze goed om want anders branden ze aan. Verhit in een koekenpan wat olie, voeg de sperziebonen en pijnboompitten toe, bak 10 minuten, voeg de room en saffraan toe, en laat de room ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken. Kook intussen de penne in veel zout gaar. Giet de penne af, en roer het room-groentemengsel erdoor.

Serveren met tomatensalade met balsamico-azijn en basilicum
 
neem de allerhande en een albertheijn, die combinatie lukt toch meestal wel:-)
 
Penne met geroerbakte broccoli en blauwe kaas
Voor 2 personen

200 g penne (of andere pasta naar keuze)
1 flinke stronk broccoli (ongeveer 400 g), in hele kleine roosjes
100 g danablue (of een andere blauwe kaas als gorgonzola of roquefort), verkruimeld
3 tenen knoflook, uitgeperst
2 el (olijf)olie
Vers gemalen peper

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan of wok op een tamelijk hoog vuur, roer regelmatig om. Na een minuut of tien de knoflook toevoegen en naar smaak de peper, goed blijven roeren. Na nog vijf minuten de dana blu aan de broccoli toevoegen, de pan meteen van het vuur halen en de pasta er door heen roeren.
 
Wraps met Mexicaanse groentenvulling
2 personen

4 wraps
1 rode paprika, in stukjes
1 klein blikje kidneybonen (200 g)
1 klein blikje maïs (150 g)
1 doosje champignons (250 g), in plakjes
1 bekertje kwark (150 g)
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
2 tl komijnpoeder
2 el ketjap
50 g oude kaas, geraspt
2 el (olijf)olie
optioneel: 1 Spaanse peper, fijngesneden
zout, peper

Meng de koriander en eventueel de Spaanse peper met de kwark en zet apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en voeg de champignons toe. Bak zeven minuten, af en toe roeren, voeg de paprika toe, bak drie minuten en voeg dan de knoflook, maïs, kidneybonen, komijn en ketjap toe en laat nog drie minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm intussen de wraps volgens de verpakking. Roer de kaas door het groentenmengsel en haal direct van het vuur. Vul de wraps met het groentenmengsel, verdeel de kwark er over, en rol op.
 
uit eten! beter kun je niet bedenken....
 
Uit eten is best een optie, maarre...
Uitsmijters smaken goed :-)
En verder maar gewoon volhuden :-)
 
Al mijn recepten op www.culinette.nl zijn onmislukbaar en simpel. Niks potjes, pakjes en zakjes en toch allemaal smakelijk en makkelijk.
 
Misschien mogen jullie een potje van Lies lenen? (Je kunt het altijd vragen. Nee heb je...)
 
Die spercieboontjes met saffraan! Jummie, dat ga ik proberen.
 
Aan mij hebbie niks, ik kan alles laten mislukken. Ook een gebakken ei.

Fijne vakantie trouwens!
 
Een reactie posten

<< Home

Archives

mei 2005   juni 2005   juli 2005   augustus 2005   september 2005   oktober 2005   november 2005   december 2005   januari 2006   februari 2006   maart 2006   april 2006   mei 2006   juni 2006   juli 2006   augustus 2006   september 2006   oktober 2006   november 2006   december 2006   januari 2007   februari 2007   maart 2007   mei 2007   juni 2007   juli 2007   augustus 2007   september 2007   mei 2008   juni 2008   juli 2008   augustus 2008   september 2008   oktober 2008   november 2008   december 2008   januari 2009   februari 2009   maart 2009   april 2009   mei 2009   juli 2009   augustus 2009   april 2010  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?